Bank-Laan-Penge.dk

Bank-Laan-Penge.dk

Banker i Danmark

Find bank i København, Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Randers, Kolding, Horsens, Vejle, Roskilde...

Hvad er penge?

Information om penge og hvordan pengene fungerer i det moderne samfund

Penge er en betegnelse for en tilsvarende værdi. Penge kan eksistere i konkret eller immateriel form. Mønter og sedler udgør for eksempel materielle former for penge, mens bankindskud og lånetilsagn er immaterielle former for penge. Normalt kaldes de anvendte midler for valuta.

Praktisk brug af penge er forskellig fra andre midler til udveksling, idet den ikke direkte opfylder behovene i en udveksling partner, men kan anvendes på grundlag af generelle accept til yderligere udveksling. Penge er en genstand for undersøgelse i økonomi (inden for den monetære teori og politik), sociologi og filosofi.

Penge er en genstand eller optage, der er generelt accepteret som betaling for varer og tjenesteydelser og tilbagebetaling af gæld i et givet land eller socio-økonomiske sammenhæng. De vigtigste funktioner penge skelnes som: en Ombytningsmiddel, regningsenhed, værdiopbevaringsmiddel. og lejlighedsvis en standard for henstand med betalingen. Enhver form for formål eller sikre verificerbare post, der opfylder disse funktioner kan fungere som penge.

Penge opstod som råvare penge, men næsten alle moderne penge-systemer er baseret på autoriserede penge. Fiat penge er uden iboende brugsværdi som en fysisk vare, og får sin værdi ved at være erklæret af en regering med at være lovligt betalingsmiddel. det er , må det accepteres som en form for betaling inden for landets grænser, for "al gæld, offentlige og private".

Pengemængden i et land består af kontanter (pengesedler og mønter) og bankindskud eller »bank penge " (saldoen afholdt i lønkonti og opsparingskonti). Bankindskud sædvanligvis den største del af pengemængden af et land.

Historie

Brugen af byttehandel-lignende metoder kan dateres tilbage til mindst 100.000 år siden, selv om der ikke er tegn på et samfund eller økonomi, der hovedsagelig baseret på byttehandel. I stedet ikke-monetære samfund drives i vid udstrækning i overensstemmelse med principperne om gave økonomi. Når byttehandel skete, var det som regel mellem enten helt fremmede eller potentielle fjender.

Mange kulturer rundt om i verden efterhånden udviklede brugen af råvare penge. Den shekel var oprindeligt en vægtenhed, og henviste til en egenvægt af byg, der blev brugt som valuta. Den første brug af begrebet kom fra Mesopotamien ca 3000 BC. Samfund i Amerika, anvendte Asien, Afrika og Australien shell penge - ofte, skaller af pengene cowry (Cypraea moneta L. eller C. annulus L.). Ifølge Herodot blev de Lydierne de første mennesker til at indføre brugen af ??guld og sølv-mønter. [12] Det menes af moderne lærde, at disse første stemplet mønter blev slået omkring 650-600 f.Kr.

Systemet med råvare penge i sidste ende udviklede sig til et repræsentativt penge. Det skete, fordi guld og sølv købmænd eller banker ville udstede kvitteringer til indskyderne -. Indløses til råvare penge deponeret. Til sidst blev disse indtægter generelt accepteret som et betalingsmiddel og blev brugt som penge. Papirpenge eller sedler blev første gang brugt i Kina under Song-dynastiet. Disse sedler, der er kendt som "jiaozi" udviklet sig fra egenveksler, der havde været brugt siden det 7. århundrede. De nåede dog ikke fortrænger råvare penge, og blev brugt sammen med mønter. Sedler blev udstedt første gang i Europa ved Stockholms Banco i 1661, og var igen også bruges sammen med mønter. Guldstandarden, et monetært system, hvor Ombytningsmiddel er papir bemærker, at der kan omsættes til pre-sæt, faste mængder af guld, erstattet brugen af ??guldmønter som valuta i det 17.-19. århundrede i Europa. Disse guldstandarden notater blev gjort lovligt betalingsmiddel, og indløsning til guld mønter var modløs. Ved begyndelsen af ??det 20. århundrede næsten alle lande havde vedtaget den guldstandarden, opbakning deres lovlige betalingsmidler konstaterer med faste beløb af guld.

Efter Anden Verdenskrig, på Bretton Woods-konferencen fleste lande har vedtaget Fiat valutaer, der var fastsat til den amerikanske dollar. Den amerikanske dollar blev til gengæld fast til guld. I 1971 den amerikanske regering suspenderede konvertibilitet dollar til guld. Efter så mange lande de-låst deres valutaer fra den amerikanske dollar, og de fleste af verdens valutaer blev unbacked af andet end regeringernes fiat lovligt betalingsmiddel og evnen til at konvertere pengene til varer via betaling.

Etymologi

Ordet "penge" menes at stamme fra et tempel til Hera, som ligger på Capitol, en af Roms syv høje. I den antikke verden Hera var ofte forbundet med penge. Tempel Juno Moneta i Rom var det sted, hvor mynte af det gamle Rom var placeret. Navnet "Juno" kan stamme fra den etruskiske gudinde Uni (som betyder "The One", "unik", "enhed", "union", "forenet") og "Moneta" enten fra det latinske ord "monere" (minder, advare, eller pålægge) eller det græske ord "moneres" (alene, unikke). I den vestlige verden, har en udbredt betegnelse for mønt-penge er specie, stammer fra latin i mønt, der betyder "naturalier".

Funktion

I fortiden, var penge generelt anset for at have følgende fire hovedfunktioner, som er opsummeret i en rim fundet i ældre økonomi lærebøger: "Penge er et spørgsmål om funktioner fire et medium, en foranstaltning, en standard, en butik. "Det vil sige, penge fungerer som et medium for udveksling, en regningsenhed, en standard for udskudt betaling, og værdiopbevaringsmiddel. Men de fleste moderne lærebøger nu listen kun tre funktioner, nemlig Ombytningsmiddel, én konto, og lagring af værdi, ikke overvejer en standard af udskudt betaling som en fornem funktion, men snarere indordne den i de andre.

Der har været mange historiske tvister vedrørende kombinationen af penge funktioner, nogle mente, at de har brug for mere sortering og at en enkelt enhed er utilstrækkelige til at beskæftige sig med dem alle. Et af disse argumenter er, at den rolle, penge som et medium for udveksling, er i strid med sin rolle som værdiopbevaringsmiddel: sin rolle som værdiopbevaringsmiddel kræver at holde den uden at bruge, mens dens rolle som et medium for udveksling, kræver det at cirkulere. [5] Andre hævder, at lagring af værdi er kun udskydelse af udvekslingen, men mindsker ikke den kendsgerning, at penge er et medium for udveksling, der kan transporteres både på tværs af tid og rum. Udtrykket "finansiel kapital «Er en mere generel og omfattende sigt for alle likvide instrumenter, uanset om de er et ensartet anerkendt bud.

Du har ikke installeret flash eller du har ikke aktiveret Java.

Vælg region ved at klikke på kortet